Нэвтрэх
БСШУСЯ болон ерөнхий боловсролын сургуулийн төлөөлөл хөгжлийн бэрхшээлтэй хүүхдийн хөгжлийг дэмжих, тэгш хамруулах талаар Япон улсын туршлагаас суралцаад иржээ. “Жайка” Олон Улсын хамтын ажиллагааны байгууллагын “Тусгай хэрэгцээт боловсрол шаардлагатай хүүхдэд үзүүлэх эрүүл мэнд, боловсрол, нийгмийн хамгааллын үйлчилгээг сайжруулах төсөл”-ийн хүрээнд дээрх сургалт зохион байгуулагдсан юм. Сургалтын хүрээнд хөгжлийн бэрхшээлтэй хүүхдийн эрүүл мэндийн олон улсын ангилал […]
ОРЦ: Үхрийн мах Гурвалжин будаа Ногоон сонгино Сонгино Лууван Төмс ШИМ ТЭЖЭЭЛ: Гурвалжин будаа биеэс холестерин болон хорт бодисыг гадагшлуулдаг. Гурвалжин будаа төмрийн агууламж өндөртэй учраас цус багадалттай хүмүүст тустай. Мөн уургийн өндөр агууламжтай тул, биднийг хэт их хоол идэхээс сэргийлдэг. Уг будаанд агуулагдах уураг, цардуулын хэмжээ нь төмс болон ердийн цагаан будаа, эрдэнэ шишээс ч илүү, нүүрс ус, төмөрлөг, цайрын агууламж […]
Харилцаа хандлага нь хоорондоо уялдаа холбоотой ойлголт бөгөөд харилцааны явцад хандлага мэдрэгддэг. Хандлага нь тухайн хүнийг маш олон талаар таниулж байдаг ба үйлдэл хийхдээ өөрийн үзэл бодлоо ч давхар илэрхийлж байдаг. Хандлага гэр бүлийн орчинд хүүхдэд суугддаг. Хэрэв хүүхэд сөрөг хандлагатай орчинд өссөн бол энэ нь хүүхдийн бие хүн болон төлөвших хүртэл маш олон сөрөг […]
Монголчууд цагаан сардаа бор болон цагаан гэсэн хоёр янзын идээ бэлдэнэ. Бор идээнд: Бүхэл мах, битүү бууз банш, шимийн архи. Цагаан идээнд: Бүх төрлийн цагаан идээ, ул боов, боорцог, айраг ордог байна. Анх Монголын буддын шашны тэргүүн, өндөр гэгээн Занабазар санаачлан ул боовны хэв урлаж хийснээр хэвийн боов үүссэн түүхтэй. Нутаг нутгийн онцлогоор ул боов […]
мэдэгдэл